Bistrita-Nasaud: otrava din fum

Bistrita-Nasaud: otrava din fum

0 251

Municipiul Bistrita, impreuna cu localitatile din jur, este inecat in fum, din cauza gropii de gunoi din oras care continua sa arda mocnit de aproape trei saptamani.
Pompierii bistriteni s-au aratat depasiti de situatie, avand in vedere ca, desi au intervenit de cate doua ori pe saptamana, groapa de gunoi continua sa arda.
Ultima interventie a pompierilor a avut loc duminica, intre orele 18,00 si 22,00, timp in care s-a actionat cu spuma si apa. In ciuda masurilor luate, au ars 45 de metri cubi de deseuri menajere.
Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud, singura solutie este sa se intervina ca buldozere si pamant, pentru a stinge focarul de incendiu.
Marti, la sediul Primariei Bistrita, va avea loc o intalnire intre reprezentantii municipalitatii, ISU, cei de la Mediu si firma de salubrizare care exploateaza groapa de gunoi, pentru a se gasi solutii mai eficiente.
Luni, prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Ioan Szilagyi, a trimis o adresa catre Garda de Mediu Bistrita-Nasaud, prin care a cerut sa se ia masuri urgente vizavi de situatia creata, avand in vedere ca pune in pericol mediul inconjurator si sanatatea oamenilor.
Saptamana trecuta, primarul Bistritei, Ovidiu Cretu, a dat dispozitie sa se mute linia de inalta tensiune ce trece pe deasupra gropii de gunoi, care alimenteaza zona de sud a orasului, dar si sate de pe Valea Sieului. Din cauza incendiilor, energia electrica a fost intrerupta, pentru ca firele de electricitate se supraincalzeau.
Mutarea liniei de inalta tensiune a costat primaria 240.000 de lei. Groapa de gunoi de pe strada Zavoaie din Bistrita mai are autorizatie de mediu doar pana la finele anului 2009, dupa care va fi inchisa definitiv.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.