Dosar penal pentru blocarea pasajului de la Darste

Dosar penal pentru blocarea pasajului de la Darste

0 208

Proprietarul terenului de sub podul de la Darste s-a ales cu dosar penal. Dupa ce vineri seara a blocat accesul pe Ocolitoarea Brasovului, punand masina de-a curmezisul soselei, Ladislau Vankay va raspunde pentru fapta sa in fata justitiei, pentru blocarea cu intentie a unui drum public si punerea in pericol a sigurantei traficului si liberei circulatii. Vankay este, se pare, recidivist in materie de blocari de artere rutiere, dupa ce, in urma cu doi ani, recurgea la un gest similar.
Daca va fi gasit vinovat, Vankay risca sa stea la inchisoare intre 3 luni si 2 ani. In cel mai fericit caz, va plati o amenda cuprinsa intre 500 si 30.000 de lei. Barbatul sustine insa ca nu stie nimic despre dosarul penal intocmit pe numele lui, dupa ce vineri a fost dus de catre mascati la sediul IPJ Brasov.
Autoritatile locale din Sacele si Brasov cauta inca solutii pentru despagubirea brasoveanului. Acesta trebuie sa primeasca 450 mp de la Municipiul Brasov si alti 2400 mp in Sacele.
Desi gestul sau de vineri tradeaza o atitudine putin dispusa la negociere, brasoveanul Vankay Ladislau continua sa sustina ca ar accepta discutii despre variantele de despagubire propuse. Omul mai spune ca, de cand a fost emisa hotararea judecatoreasca care il declara definitiv si irevocabil proprietar al terenului de sub unul din piloanele podului de la Darste, nimeni nu l-a cautat pentru discutii.
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a acceptat de curand un amendament propus de fostul viceprimar al Brasovului, Gabriel Andronache, actual deputat, prin care instantele sa un se mai pronunte asupra oportunitatii despagubirilor in cazul in care solutioneaza diverse spete de exproprieri. Consiliul Local, reunit aseara in sedinta ordinara, a fost informat asupra redactarii unui proiect de hotarare prin care Pasajul de la Darste sa fie declarat de utilitate publica, proiect pe care il va dezbate de urgenta in prima sedinta extraordinara.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.