Perdeaua Becali

Perdeaua Becali

0 204

Desi se vrea un transperant care sa ascunda de privirile curioase afacerile familiei prezidentiale, arestarile la comanda, insistenta cu care presedintele cere capul lui Nastase, ororile savarsite de Monica Macovei in numele democratiei, arestarea intempestiva a lui Becali nu este decat o perdea transparenta ce lasa la vedere destul ca poporul sa-si dea seama ca de cealalta parte a perdelei Traian Basescu, secondat de familia sa, face scena desfacerii picioarelor din Basic Instinct invitand magistratii, serviciile secrete, politia, guvernul, parlamentul, sa se repeada in mijlocul peisajului. Basca desele apropouri la gaozari la ale caror dosuri pare-se ca jinduiesc fratii Basescu.
Da, ne vom repezi sa consumam stirea arestarii lui Becali, dar nu in contextul arestarii imbogagatitilor ilegali, ori a persoanelor care vor sa faca legea fiindca au bani. Oricata aversiune avem pe miliardarii de carton, consumam arestarea cu lehamite, cu speranta ca este ulrima data cand un cetatean din tara asta, fie el si imbogatit in conditii dubioase (nu mai dubioase decat familia Basescu), este luat pe sus si incatusat, fiind anchetat pana in miez de noapte, atata timp cat criminalii de la Brasov sunt liberi, cand puscariasi acuzati crima si tentativa de omor se plimba la misto pe strazi. Sper sa fie pentru ultima oara cand un cetatean este anchetat in stil comunist, pentru a fi eliberat din lipsa de probe. Daca nu sunt probe, atunci de ce sunt oamenii saltati cu mascati? E altceva un flagrant, o perchezitie la domiciliu, o cercetare, identificarea de probe pentru comiterea de infractiuni grave. Dar cand astfel de descinderi sunt motivate de un telefon la 112 de acum patru luni, e ciudat! Daca i-ar salta pe toti in acelasi mod, incepand cu magicienii care au volatilizat flota, ar fi ceva. Dar cand se actioneaza la comanda presupunandu-se ca poporul il va considera pe presedinte drept Eroul de la Termopile nu tine. Ori toti, ori niciunul!
Altfel, rezultatul poate fi cu totul si cu totul diferit fata de asteptarile prezidentiale. De pilda oamenii stransi la Parchet s-ar putea inmulti, s-ar putea uni, ar putea sa ceara insistent demisia lui Basescu si cine stie? Revolutia s-a iscat de la arestarea lui Laszlo Tokes! Si ca sa concluzionam:
1.Am vazut tot ce era de vazut legat de familia prezidentiala
2. Stim ca Basescu a cerut capul lui Nastase
3. Stim ca Macovei denigreaza tara
4. Stim ca Geoana candideaza
5. Nu suntem de acord cu arestarea lui Becali asa cum s-a facut (daca la momentul comiterii ueni infractiuni s-ar fi actionat imediat, ar fi fost OK, acum e circ, mult prea mult circ in raport cu painea ce se imputineaza.

P.S. Sunt voci (si nu de gaozari) care sustin ca Becali este partener de afaceri cu Mircea Basescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.