Efectele saunei asupra organismului

Efectele saunei asupra organismului

0 269

Desi multi considera sauna un moft, se pare ca efectele ei pentru organism sunt tot mai importante. Putini cunosc faptul ca sauna intareste sistemul imunitar al organismului uman.
Aromele de menta si eucalipt sunt remedii impotriva racelii, iar pentru relaxare este indicata folosirea esentei de lavanda. Terapia prin aburi este recomandata de cel putin trei ori pe saptamana. Persoanele care doresc o relaxare totala dupa o zi stresanta pot recurge la o sedinta de 15 minute de sauna. Unul dintre beneficiile importante ale acestei metode este ca detoxifica organismul, prin eliminarea substantelor nocive din organism.
„Sauna ajuta si la eliminarea celulelor moarte de la nivelul pielii, imbunatateste circulatia sanguina si accelereaza metabolismul. Dupa numai o sedinta de sauna de 10 – 20 de minute, ritmul cardiac creste cu aproximativ 50 – 70 la suta”, explica specialistul Mihai Popa. Acesta mai adauga ca terapia cu aburi intareste sistemul imunitar, deoarece multe virusuri nu rezista mediului fierbinte. Persoanele care frecventeazã cel putin o data pe saptamana saloanele de spa pentru sauna racesc mult mai greu.
Sauna uscata se face intr-o incapere in care sunt pietre, peste care se adauga, la un interval de jumatate de ora, apa amestecata cu diferite esente care ofera organismului diferite beneficii. Astfel, aromele de menta si eucalipt sunt remedii impotriva racelii, iar pentru relaxare este indicata folosirea esentei de lavanda sau trandafir. In acelasi timp, aromele de mandarina sau portocala ofera energie, dar acestea sunt recomandate persoanelor care aleg sauna in prima parte a zilei. Specialistii recomanda alternarea saunei cu dusurile reci, a caror temperatura a apei scade pana la 0 – 8 grade Celsius.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.