Victor Ponta: despre dificultatea intelegerii intre trei partide

Victor Ponta: despre dificultatea intelegerii intre trei partide

0 235

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, referindu-se la propunerea vicepresedintelui Senatului, Dan Voiculescu, potrivit caruia, opozitia ar trebui sa formeze o alianta inregistrata la tribunal pana la data de 31 ianuarie 2011, ca nu se pot da termene atunci cand in discutie sunt trei partide.
„Nu poti sa dai termene cand e vorba de o intelegere intre trei partide. Am discutat in Comitetul Executiv National al PSD si am mandat sa discut cu PC si cu PNL sa mergem cu constructia unei opozitii unite oricat de departe va fi necesar. Nu e vorba de 31 ianuarie, dar cred sincer (…) ca nu putem astepta 2012, atunci Romania va fi in colaps economic si social daca Traian Basescu si Boc continua tipul de politici pe care il fac si astazi si nu putem doar sa stam pe margine sa vedem cum tara se scufunda, pentru ca asta ne ridica noua procentele in sondaje”, a spus Ponta, la finalul reuniunii grupurilor parlamentare ale PSD cu reprezentantii alesilor locali, intalnire la care au participat si liderii PNL, Crin Antonescu, si al PC, Daniel Constantin.
Ponta a mai spus ca social-democratii sunt dispusi si au facut acest apel de a colabora cu toate fortele democratice din Romania, in afara de PDL, pentru a opri „derapajul economic si social generat de coruptia si de incompetenta Guvernului Boc”.
Intrebat despre unele reprosuri aduse de presedintele PC, potrivit carora, social-democratii au fost cei care au incalcat de mai multe ori protocolul de alianta, Ponta a raspuns: „Daca e un repros pentru decembrie 2008, cred ca nu la mine, cred ca l-au indreptat gresit. In decembrie 2008 era alt presedinte la PSD si sunt convins ca il cunosc si domnul Voiculescu, si domnul Constantin”.
Presedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a afirmat, luni, intr-un comunicat de presa, ca prioritatea opozitiei este realizarea unei aliante politice oficiale, care sa fie inregistrata la tribunal pana la 31 ianuarie 2011.
Liderul fondator al PC a reamintit ca el a propus in mod public, inca din ianuarie acest an, realizarea unitatii opozitiei in cadrul unei Aliante Social Liberale.
„Un an intreg ne-am jucat de-a coalizarea Opozitiei. Ne-am intalnit pentru a ne tatona, pentru a da semnale, pe care, in definitiv, nimeni nu le mai ia in seama. Este un joc sinucigas din care eu nu mai pot face parte”, a mai spus Dan Voiculescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.