Hidromecanica Brasov a intrat in somaj tehnic

Hidromecanica Brasov a intrat in somaj tehnic

0 215

Situatie grea la Uzina Hidromecanica SA Brasov. Conducerea companiei a dispus trimiterea in somaj tehnic pana la sfarsitul lunii iunie a tuturor angajatilor. Situatia este cu atat mai complicata cu cat salariatii nu si-au primit nici salariile restante.
In consecinta, sindicalistii au hotarat sa sesiseze situatia la AVAS, deaorece in contractul de privatizare se spune ca trebuie sa mentina cinci ani obiectul de activitate al companiei, iar acesta expira abia in decembrie 2009. Cei mai afectati de situatie este personalul TESA al societatii, care nu a mai primit bani de cinci luni, in timp ce personalul direct productiv are de primit patru salarii. Nici bonurile de masa de 150 de lei pe luna si nici primele de vacanta si de Craciun nu au mai fost acordate. Societatea mai are de platit si AVAS-ului aproape 500.000 de lei cu titlu de dividende, pentru perioada 1995 – 2007.
In ultima vreme, conditiile de munca deveneau pe zi ce trecea mai dificile. Uzina a ramas fara gaz in urma cu o luna si jumatate si fara apa in urma cu aproape doua saptamani. De joia trecuta sindicalistii uzinei Hidromecanica au intrat in greva pentru a-si primi salariile restante.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.