Se goleste administratia? Inghetarea salariilor, reduceri de sporuri si de personal

Se goleste administratia?
Inghetarea salariilor, reduceri de sporuri si de personal

0 147

Lipsa unor masuri autohtone de contracarare a crizei, risipa din ultimii ani si pomenele electorale de anul 2008 si ce ar urma in 2009, a obligat Guvernul sub presiunea UE sa accepte un acord ci FMI.

Inghetarea salariilor, reduceri de sporuri si de personal
Premierul Boc a afirmat ca, personal, este de acord ca nivelul cheltuielilor bugetare sa fie restrans atat prin reducerea sporurilor si inghetarea salariilor mari, cat si prin diminuarea numarului de functionari si a cheltuielilor de personal, in principal la nivelul agentiilor guvernamentale.
El a declarat ca personal considera ca ca fi poate fi realizat „un mixaj” intre unele reduceri de personal la nivelul agentiilor guvernamentale, prin restructurare, comasare sau desfiintare, combinat cu reduceri ale cheltuielilor de personal.
„Eu as spune ca ambele masuri sunt probabile, un mixaj intre unele reduceri de personal, de exemplu, la nivelul ministerelor, agentiilor guvernamentale, combinat cu economie la cheltuielile de personal”, a declarat, duminica, premierul Emil Boc.
El a aratat ca sporurile salariale nu vor mai fi acordate persoanelor cu venituri ridicate in aceeasi proportie ca pana in prezent, ci vor fi stabilite limite calculate la salariul de baza, de pana la maximum 30%, pentru fiecare minister sau agentie.
Premierul a asigurat din nou ca legea de salarizare unitara in sistemul bugetar va fi adoptata in acest an si a amintit ca Executivul va permite cumulul pensiei cu salariul de la statdoar in cazul persoanelor ale caror venituri nu depasesc echivalentul salariului mediu pe economie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.