Festival de Datini si Obiceiuri de Craciun la Reduta

Festival de Datini si Obiceiuri de Craciun la Reduta

0 243

Consiliul Judetean Brasov, Centrul Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov impreuna cu Centrul Cultural Reduta organizeaza astazi, 22 decembrie 2010, incepand cu ora 18.00, la Sala Centrului Cultural Reduta, Festivalul de datini si obiceiuri de Craciun si Anul Nou „DESCHIDE USA CRESTINE”.
In cadrul Festivalului vor fi prezentate obiceiuri specifice Craciunului si Anului Nou puse in scena de: Ansamblul „Plaiurile Dumbravitei”, „Ceata de feciori” din satul Sercaita, Ansamblul folcloric din satul Sinca Noua, „Boritasii” din Purcareni, Grupul de solisti „Tara Barsei” impreuna cu orchestra „Plaiuri Transilvane” si un Trio Clasic de la Liceul de Muzica „Tudor Ciortea” din Brasov.
Invitatii speciali ai serii sunt „Ursii din Girov”, jud. Neamt. Nasterea Mantuitorului aduce cu ea si o suma de practici foarte vechi.
Obiceiul colindatului a inglobat nu numai cantec si gest ritual, ci si numeroase mesaje si simboluri ale unei stravechi spiritualitati romanesti. Cantecele Craciunului, colindele, au ca trasatura comuna starea de gratie. Stravechile colinde ale romanilor, aduc pana in zilele noastre si ne revarsa in suflete, sunetele primordiale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.