Vremea beregatilor la PSD

Vremea beregatilor la PSD

0 206

Se pare ca in PSD a venit vremea saritului la beregati, cum amenintase Miron Mitrea dupa formarea Guvernului, in decembrie 2008, cand Mircea Geoana l-a lasat pe din afara. Si cu neamul lui Manivela este greu sa te pui, ca te salta cu cricul de nu te vezi si cand te astepti mai putin.
„Ar trebui sa faca congres, cu alegeri de jos pana la varful partidului, cum nu au mai fost de 7 – 8 ani, sa nu mai facem carpeli, jocuri de interese ale diverselor grupuri de partid”, a declarat Miron Mitrea.
Intrebat daca, in eventualitatea unui congres ar candida si pentru ce functie, soferul a tras categoric de volan: Pentru cea de presedinte, bineinteles!”
Si uite cum roata de rezerva fasaie interesul personal inaintea interesului de partid. Iar daca acceptam ca Miron Mitrea ar ajunge presedintele PSD, oare vi-l puteti imagina dormind la Cotroceni?
Mitrea propune congresul in buza toamnei, dupa europarlamentare, avertizand ca o amanare ar costa partidul.

„Singurul mod de a intari un partid e de a trece prin alegeri. E posibil si fara congres. Modul cel mai clar de a-l baga in pamant e in felul acesta”, a caracterizat Mitrea viitorul PSD in viziunea sa, fara insa a adauga ca, daca se duce naibii partidul, el ce mai face, unde se duce, cine l-ar primi?

Impotriva unui congres sunt vicepresedintii Ilie Sarbu si Gheorghe Nichita. Ei propun sa se sara peste procedurile statutare si lansarea lui Mircea Geoana drept candidat la presedintie, altfel Traian Basescu si Crin Antonescu ar lua-o inainte in cursa pentru Cotroceni.

Si iata cum PSD-ul are sansa dezbinarii. Nu a disparitiei imediate, ci treptate, raul pierzandu-si apele in nisipurile politicii.
Cum la fel de bine se poate intampla ca, din cearta lui Mitrea cu Geoana, sa iasa invingator motanul Adrian Nastase. Nu-l vedeti cum pandeste sa vada care soricel iese primul din vizuina?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.