La IPJ Alba doi politisti arestati

La IPJ Alba doi politisti arestati

0 212

Adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Politie Alba, Milu Constantin Todea, si agentul de politie Gheorghe Plesa au fost retinuti, marti, in urma unei anchete a DNA Alba, fiind acuzati de favorizarea unor persoane care au comis o infractiune de luare de mita, sustin surse din Politia Alba.
Surse din Politia Alba au declarat ca adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Politie Alba, Milu Constantin Todea, si agentul de politie Gheorghe Plesa au fost retinuti, marti, in urma unei anchete a DNA Alba, si urmeaza sa fie prezentati instantei, cu propunerea de arestare preventiva.
Seful Inspectoratului de Politie Judetean Alba, comisarul sef Tudor Grindean, a declarat, la randul sau, marti seara, ca procurorii DNA Alba au emis o ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele celor doi politisti.
Potrivit lui Grindean, incadrarea juridica in cazul celor doi este „favorizarea persoanelor care au comis o infractiune de luare de mita”.
Seful Politiei din Alba a refuzat sa ofere alte detalii, spunand ca este vorba despre o ancheta in curs de desfasurare.
Potrivit lui Grindean, cei doi politisti vor fi prezentati, marti seara, Curtii de Apel Alba Iulia, cu propunerea de arestare preventiva.
Milu Constantin Todea a participat, anul trecut, la un concurs in cadrul IGPR, in urma caruia a fost numit adjunct al sefului IPJ Alba.
Todea fusese si seful Politiei municipiului Alba Iulia, fiind eliberat din aceasta functie in octombrie 2003, in baza unei decizii a Inspectoratului General al Politiei, si pus la dispozitia Inspectoratului Judetean de Politie Alba, pina la solutionarea unui dosar penal in care era cercetat.
Potrivit unei informari din octombrie 2003 a Biroului de Presa al Inspectoratului Judetean de Politie Alba, decizia suspendarii din functie a fostului sef al Politiei Alba Iulia a fost luata de IGP dupa ce Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia dispusese inceperea urmaririi penale impotriva acestuia pentru cercetare abuziva.
Comisarul Milu Constantin Todea era acuzat ca, in timpul anchetarii unui caz de furt din cadrul societatii de vinificatie „Itul” din Alba Iulia, la inceputul anului 2003, ar fi palmuit trei militari in termen. Cei trei erau cercetati pentru furtul a 10.000 de sticle de vin din cadrul societatii de vinificatie.
In acelasi dosar penal mai era cercetat comisarul Catalin Moga, un alt ofiter de atunci din cadrul Politiei municipiului Alba Iulia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.