Lufthansa vrea sa vina in Transilvania

Lufthansa vrea sa vina in Transilvania

0 190

Lufthansa are din ce in ce mai multe zboruri dinspre si inspre diferite orase din Transilvania.
Reprezentantii companiei au apreciat importanta Clujului in strategia de operare pe termen mediu si lung.
Dintre cele trei aeroporturi pe care opereaza in Transilvania si Banat, Clujul are, in opinia germanilor, cel mai important potential de dezvoltare. „Daca de la Sibiu, zborurile au mai mult o destinatie de turism cultural, la Cluj zboara in special clientii interesati de afaceri”, a spus Versemann.
Lufthansa are deja zboruri operationale traditionale din Bucuresti (1967), iar mai recent din si spre Timisoara, Sibiu si Cluj.
Cursa de la Sibiu la Munchen a fost inaugurata in anul 2007, cand orasul a fost capitala culturala a Europei. „Chiar si ulterior evenimentului, nivelul zborurilor spre Sibiu a ramas ridicat.
In total, compania germana a efectuat anul trecut din Romania un numar de 114 zboruri saptamanale, spre destinatii din Europa, cu conexiuni in intreaga lume. Ca noutate, compania sustine in acest an o cursa directa de la Bucuresti spre Milano.
„Vom monitoriza in continuare cursele din Cluj, iar, daca se va justifica, am putea decide in viitor si alte dezvoltari de aici”, a spus Versemann.
Noua cursa aeriana Cluj-Napoca – Munchen va fi operata din 28 martie, cu aeronave CRJ700, cu o capacitate de 70 de locuri la clasele Business si Economic.
Seful regional Lufthansa a declarat ca Romania a trecut anul trecut pe locul secund, in topul colaborarilor regionale ale firmei, in locul Ungariei, dupa Polonia. Cresterea traficului de calatori pe relatia cu Romania se datoreaza numarului mai ridicat de aeroporturi de la noi, fata de Ungaria, a explicat oficialul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.