Accesul interzis in Poiana Brasov in weekend

Accesul interzis in Poiana Brasov in weekend

0 212

Ca in fiecare week-end cu soare sau cu zapada, Poiana Brasov devine neincapatoare pentru sutele de turisti care vor sa petreaca vreo doua zile in aerul proaspat si rece al muntilor.
Din pacate, sute de turisti aflati pe DN1E spre Poiana Brasov s-au vazut in imposibilitatea de a ajunge la destinatie.
Toate parcarile erau pline, asa ca, la ora 11.45, politistii au blocat accesul in statiune atat dinspre Brasov, cat si dinspre Rasnov.
„Am rezervare la hotel si nu ma lasa sa urc, desi le-am aratat voucherul. Mi se pare o nesimtire! Mi-au spus sa urc cu autobuzul daca vreau sa merg pe partie”, s-a revoltat Mircea Constantinescu, un bucurestean venit cu familia la schi.
Aceeasi problema a avut-o si Claudiu Stroe, din Sibiu. „Eu inteleg ca este aglomeratie, dar sa mai faca parcari, nu sa ne tina aici ca pe niste prosti. Nu vrem sa pierdem ziua asteptand”, a spus enervat, sibianul.
Restrictia de circulatie a fost ridicata dupa aproximativ patru ore, dar deja turistii care nu au avut nervi sa astepte s-au indreptat spre partiile de Predeal, Busteni si Sinaia.
Pana una alta, va reamintim ca ne asteapta si zile mai bune, daca tinem cont de faptul ca municipalitatea vrea sa rezolve problema infrastructurii spre Poiana Brasov prin construirea unui tunel. Acesta urmeaza a fi plasat in zona Coasta Vacii – dealul Warthe. Printre datele tehnice ce le va contine, mentionam ca va avea o lungime de aproximativ 500 metri si va fi la zece metri sub nivelul solului, lungimea totala a soselei fiind de aproximativ 2,5 km.
In prezent, exista doua zone de acces catre Poiana Brasov, drumul Rasnov – Poiana Brasov si Drumul Poienii de la Brasov – Poiana Brasov, depasite acum de traficul de turisti.
„Vrem sa adaptam un studiu care s-a facut prin anii 1970. Este vorba despre un tunel, care sa faca legatura dintre strada Caramidariei si Belvedere sau turnul de apa, pe drumul spre Poiana Brasov. Este vorba despre un proiect edilitaro-rutier, care va include si retele de infrastructura. Daca nu facem acest proiect, in trei ani se blocheaza accesul in Poiana Brasov”, a declarat primarul George Scripcaru, mentionand faptul ca in acest fel nu se va mai aglomera zona Calea Fagarasului, Calea Feldioarei, DN 13, str. Lunga si Livada Postei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.