Plantari de arboret prin Brasov

Plantari de arboret prin Brasov

0 263

Probabil ca domnul Scripcaru, primarul Brasovului, nu poate dormi noaptea, somnul fiindu-i bantuit de stafiile copacilor taiati fara rost prin toate zonele orasului. De aceea si pentru a scapa de acesti strigoi, primarele s-a hotarat – pesemne si tras de manecuta in stil „coboara, Georgele!” – sa planteze in disperare tot felul de puieti si arbusti prin urbe. Se intelege ca este preferat centrul orasului, ca acolo „se vede” cel mai bine.
Impreuna cu specialistii de la Regia Publica a Padurilor Locale Kronstadt, pe raza municipiului vor fi plantati 2.500 puieti de artar, frasin, paltin, mesteacan, stejar, castan si molid, iar actiunea va incepe saptamana viitoare, prioritate avand bulevardele. O parte a acestui puiet va fi dat asociatiilor de proprietari pentru a fi plantati de acestea in zonele ( inca) verzi de langa blocuri, ca sa aiba ce taia, peste cativa ani, urmasii domnului Scripcaru, daca formatiunea sa politica va supravietui, ca partid si la conducerea orasului.
Se mai planteaza prin oras, cu precadere prin centrul istoric si cartierele „de buric”, 200.000 fire de gard viu.
Personal nu pot decat lauda initiativa, izvorul ei fiindu-mi indiferent, insa am vazut niste primi pasi facuti intre complexul „Rapid” si blocul „Caprioara, unde au fost proptiti, cam pe zece metri patrati, vreo sase puieti de mesteacan si trei de tuia. Ca nespecialist si din cele aflate de pe la asemenea persoane, densitatea mi se pare mult exagerata, distanta normala dintre arbori trebuind sa fie de cel putin 3,5-4 m.
Se pare ca ori domnul Scripcaru, in drumul din satul natal din Moldova spre Brasov, a uitat treaba asta, ori specialistii primariei in ale pomilor si spatiilor verzi habar nu au de meserie.
Cu aceasta ocazie speram ca si bolovanii din multe intersectii si spatii cu destinatia de a fi verzi isi vor gasi intrebuintare unde le este menirea, ei fiind inlocuiti cu arbusti, tufe de tuia, gard viu si copaci, dupa cum este locul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.