Miercurea, zi de povesti la Libraria OKIAN

Miercurea, zi de povesti la Libraria OKIAN

0 226

Gradinita Heidi si Libraria Okian organizeaza pentru copiii din Brasov o seara de povesti. In fiecare miercuri, copiii cu varste intre 3 si 10 ani sunt asteptati sa descopere lumea magica a cartilor. De la povesti clasice la albume de arta, seara are ca principal obiectiv invatarea din carti si reprezinta o buna alternativa a televizorului.
Miercuri, 18 martie, a avut loc prima Seara de Povesti la Libraria Okian. Copiii au fost fascinati de prezentarea librariei si a categoriilor de carti. Au aflat ca pot explora lumea cu ajutorul unui atlas, ca pot invata din carti matematica sau sa faca origami, iar apoi au incheiat seara savurand “Heidi, fetita muntilor”. Povestitorul, Oana Onica, educatoare la Gradinita Heidi le-a fost ghid in acest mic peripluu. Totul s-a intamplat in jurul sobei, copiii fiind serviti cu ceai si biscuiti.
“Dorim ca prin acest proiect sa le cultivam copiilor gustul pentru lectura, sa ii ajutam sa descopere de mici universul cartilor si sa puna placerea de a citi cel putin pe acelasi loc cu desenele animate sau jocurile pe computer” afirma Raluca Urzica, director Gradinita Heidi.
“Aceasta initiativa isi propune sa-i apropie pe cei mici de universul tainic al cartilor, sa trezeasca bucuria lecturii si exercitiul propriei imaginatii. Tot acest demers, odata finalizat, se va constitui intr-un reper, un inceput de drum in reintalnirea cu cartea.” – Florin Ifrim, coordonator libraria Okian
Pe viitor, copiii vor invata si alte lucruri interesante din carti, vor scrie povesti si vor asculta basme si in limba germana sau engleza.
Seara de Povesti are loc in fiecare miercuri de la ora 17:00, la Libraria Okian, P-ta Sfatului, Str Muresenilor nr 1 et 1. Participarea este gratuita.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.