Grav accident pe drumul spre Sanpetru

Grav accident pe drumul spre Sanpetru

0 223

Joi, 19 februarue, in jurul orelor 13,00, pe soseaua care duce spre Sanpetru, adica prelungirea strazii 13 Decembrie, s-a petrecut un grav accident, nu atat de circulatie, cat de o incorectitudine in aceasta.
Este vorba de caderea unui limitator de inaltime pe o Dacie Logan, din care a rezultat o victima, iar alta persoana se afla in stare grava la spital.
Martorii oculari spun ca un camion, transportand un excavator pe platforma sa, ar fi trecut chiar inaintea Daciei Logan, astfel explicandu-se acrosarea acelui limitator de una din partile superioare ale excavatorului.
Limitatorul se afla la o inaltime de 4,20 metri.
Conform declaratiilor sefului ISU Brasov, Rechiteanu Stelian, la locul accidentului s-au deplasat un echipaj SMURD si un echipaj de descarcerare.
Acrosarea limitatorului demonstreaza inca o data neglijenta transportatorilor in privinta gabaritului, dar si a Politiei, ARR si, in cazul de fata, a autoritatilor judetene, in „ograda” caruia intra acest drum cu pricina. Aceste autoritati ar trebui sa fie obligate nu numai sa elibereze o autorizatie de asemenea transport, dar sa si verifice daca acesta corespunde, practic, cotelor din acte.
Pe de alta parte este de gasit si vinovatul din partea Consiliului Judetean, in grija caruia cade datoria intretinerii unor asemenea instalatii, spre Sanpetru ducand un drum judetean.
In context mai trebuie amintit si faptul ca limitatorul se afla la trecerea unor conducte de agent termic pe deasupra drumurilor publice, ceea ce, dupa cum se vede, a dus si duce la accidente tragice, atat cu pierderi de vieti omenesti, cat si cu insemnate pierderi materiale.
Urmeaza anchete administrative si penale, care poate vor reusi sa fie un exemplu, coroborat cu alte asemenea intamplari din tara, pentru decizii in sensul unor masuri pentru evitarea, pe viitor, a unor asemenea incidente.
Vom reveni cu amanunte.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.