Guvernul Boc accepta cumul pensie-salariu!

Guvernul Boc accepta cumul pensie-salariu!

0 223

In urma evalurii erorilor din primul text al Ordonanytei de urgenta, Guvernul Boc accepta cumulul pensiei cu salariul, dar cu unele conditii.
Toti pensionarii care au o pensie pana la valoarea unui salariu mediu brut pe economie pot cumula pensia cu salariul de la stat, a declarat, luni seara, intr-o emisiune televizata, premierul Emil Boc.
Acesta a facut astfel cunoscuta o initiativa a Guvernului care vine sa reglementeze cumulul pensiei cu salariul.
„O solutie propusa dupa modelul existent si in alte tari europene este acela de a spune: toti pensionarii care au o pensie pana la valoarea unui salariu mediu brut pe economie, care inseamna 1.500 de lei, sa cumuleze pensia cu salariu. Pentru cei care sunt peste o asemenea solutie, cred ca nu putem gasi decat solutia de a interzice cumulul dintre pensie si salariul la stat.(…). Propunerea este lucrata, va intra in dezbatere publica in vederea adoptarii de catre Guvern si va fi inaintata spre dezbatere la Parlament”, a spus Boc.
In opinia sa, varianta propusa va urmari ca, pe de o parte cei care „beneficiaza deja de la stat de o anumita sustinere” sa nu poata cumula si pensia si salariul deodata, iar pe de alta parte, sa nu-i afecteze pe cei care traiesc cu venituri foarte mici si „fac un efort ca dintr-un salariu si o pensie mica sa traiasca de pe o zi pe alta”.
„Nu vrem sa afectam asistentii persoanelor cu handicap, profesorii, medicii, persoanele cu dizabilitati, vrem sa gasim o cale de echilibru”, a conchis premierul.
La inceputul lunii martie, premierul a anuntat deja ca Executivul lucreaza la un proiect de lege care urmeaza sa reglementeze cumulul pensiei cu salariul si care inainte de a fi trimis spre aprobare la Parlament va face obiectul discutiilor cu partenerii sociali.
La inceputul mandatului sau, guvernul Boc a decis printr-o controversata Ordonanta de Urgenta interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat. Actul normativ, contestat de partenerii sociali si presa, a fost atacat de Avocatul Poporului la Curtea Constitutionala, care a decis ca Ordonanta nu este conforma cu prevederile legii fundamentale.

Sursa; AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.