Drumul apelor minerale

Drumul apelor minerale

0 309

„Drumul apelor minerale”, cel mai ambitios proiect regional de dezvoltare a infrastructurii turistice pare sa devina realitate.
Procedurile de finantare a proiectului de reabilitare a asa numitului „Drum al apelor minerale” a ajuns in faza finala. Agentia de Dezvoltare Regionala 7 – Centru si consiliile judetene Covasna si Harghita au parafat contractele pentru deschiderea finantarii, urmand ca firmele executante si Ministerul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice sa semneze contractul.
„Drumul apelor minerale” este cel mai ambitios proiect regional de dezvoltare a infrastructurii turistice din vechile statiuni balneoclimaterice din judetele Covasna si Harghita. Acesta vizeaza reabilitarea izvoarelor de apa minerala, a bailor, mofetelor si drumurilor de acces, cu scopul de a atrage investitori in zona. In proiect sunt cuprinse 14 localitati din cele doua judete printre care se numara Valcele, Malnas, Baile Sugas, Bixad, Tusnad, Borsec si Baile Jigodin care au fost altadata perle ale turismului balnear romanesc, iar acum zac, in mare parte, in paragina. Proiectul „Drumul apelor minerale” va fi finantat cu peste 10 milioane de euro prin Programul PHARE, infrastructura mare regionala. Organizarea de santier va avea loc in acest an, in primavara vor incepe lucrarile si se vor finaliza, conform contractului, in 18 luni.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.