Expozitia unor artisti brasoveni uitati

Expozitia unor artisti brasoveni uitati

0 242

Muzeul de Arta Brasov organizeaza in perioada 10 octombrie – 9 noiembrie 2008 expozitia Artisti Brasoveni Uitati 1700-1950, in colaborare cu Siebenb?rgisches Museum Gundelsheim (Germania), Muzeul National Brukenthal Sibiu, Muzeul „Casa Muresenilor” Brasov, Parohia Evanghelica C.A. Brasov – Comunitatea Honterus, Biserica Evanghelica C.A. Codlea si Forumul Democrat al Germanilor din Romania – filiala Brasov.
Vernisajul expozitiei va avea loc vineri, 10 octombrie 2008, orele 14, la sediul Muzeului de Arta Brasov din B-dul. Eroilor nr. 21.
Initiativa organizarii expozitiei s-a nascut pornind de la constatarea ca multi artisti brasoveni din secolele trecute se afla in prezent intr-un con de umbra, fiind necunoscuti nu numai publicului larg, dar uneori chiar si specialistilor.
Organizatorii si-au propus sa atraga atentia asupra acestui patrimoniu artistic uitat, considerand ca nu poate fi decat benefica reintegrarea creatiei lor in circuitul valorilor culturale.
Expozitia propune o incursiune incitanta prin doua secole si jumatate de creatie plastica brasoveana, reconstituite dintr-o perspectiva inedita, prilej de a descoperi pe multi dintre inaintasii nostri in plan artistic.
Sunt expuse in premiera la Brasov lucrarile unor artisti brasoveni deosebit de apreciati in Occident (Henri Nouveau, Walther Teutsch, Ernst Honigberger).
Expozitia este insotita de un catalog bogat ilustrat, ce reuneste 25 de medalioane dedicate unor artisti brasoveni.
Patrimoniul muzeal cuprinde peste 3800 de bunuri culturale (pictura de sevalet, grafica, sculptura, arta decorativa, icoane, tapiserie, covoare orientale si de Transilvania etc.). Colectia de pictura, grafica si sculptura (3524 de lucrari) este reprezentativa pentru arta romaneasca moderna si contemporana si pentru arta transilvaneana din secolele XVII-XX.
Mai multe amanunte pe www.muzeulartabv.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.