Prefectul de Brasov este aaaaaaaaa, politic

Prefectul de Brasov este aaaaaaaaa, politic

0 324

Agonia Adrianei Dontu in scaunul de prefect al Brasovului a luat sfarsit. Nici n-ar fi putut s-o mai duca mult, instalata intr-un post in care liberalii si-ar fi dorit o sluga mai obedienta, iar pesedistii brasoveni se considerau indreptatiti sa vada pe unul de-ai lor. Astfel ca fosta liberala Dontu s-a vazut ieri retrogradata de o decizie a Guvernului in postul de subprefect, pe care il ocupa si inainte de a fi numita prefect, in august 2007. Decizia premierului de a o schimba pe doamna prefect coincide cu vizita la Bucuresti a presedintelui Consiliului Judetean Brasov. Aristotel Cancescu era, de altfel, cea mai destoinica bocitoare la prohodul carierei de prefect a Adrianei Dontu. Inca nu s-a implinit luna de cand Cancescu anunta intr-o conferinta de presa ca fosta sa subordonata de la partid este santajabila, o informatie pe care a strecurat-o veninos si argumentat cu „am auzit eu ca”. Dezamagirea pe care duduia Dontu i-a produs-o dupa ce n-a marsat la planurile aristotelice de atacare a hotararii de CL care nu-i valida lui Vasile Bran mandatul de consilier local a fost atat de mare incat Cancescu recunostea atunci ca a pus umarul la toate avansarile in cariera ale Adrianei. Inclusiv la ungerea in functia de prefect in locul mazilitului de atunci Aurelian Danu, operatie despre care codurile inaltei functionarimi spun ca ar fi profund apolitica.
N-a fost apolitica atunci, cum nu este apolitica acum. Schimbarea prefectei ii face lui Cancescu un hatar politic, asa cum satisface un troc din cele mai politice sub Tampa, potrivit caruia functia de prefect trebuie sa le revina pesedistilor. Trocul pare sa fi fost perfectat cu ocazia trasarii colegiilor uninominale, prilej de alte combinatii intre liberali si social-democrati.
Noul prefect, care ieri inca se mai codea sa recunoasca aranjamentul, pare sa corespunda portretului robot intocmit de liderii locali PSD si PNL. Consilierul judetean Emil Nita de la PSD raspunde bine la capitolul docilitate, lipsa de initiativa si un inceput de slugarnicie. Bietul de el, l-a prins numirea apolitica a Guvernului inainte sa-si dea demisia din PSD.
Daca mai era vreo indoiala asupra manarelii politice a postului de prefect la Brasov, liderul PSD Brasov Constantin Nita a risipit-o cu nonsalanta lejer inconstienta. Intrebat retoric daca crede ca schimbarea Adrianei Dontu este o decizie politica, numitul Nita a raspuns cu sinceritate dezarmanta ca nu stie ce disensiuni sunt in sanul PNL.
Care PNL, frate? Pai, numirile astea nu-s apolitice!?

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.