Vanzolirea Activelor Statului

Vanzolirea Activelor Statului

0 332

Autoritatea pentru Vanzolirea Activelor Statului. Asa ar trebui sa se numeasca AVAS-ul, ca sa fie mai aproape de specificul activitatii pe care o presteaza. Pentru ca doar naivii isi mai inchipuie ca entitatea cu pricina chiar valorifica bunurile statului, in cea mai profitabila modalitate cu putinta. Situatia s-a vadit nu la capatul vreunei anchete declansate pentru a cerceta felul in care AVAS-ul isi elaboreaza strategia, ci a fost deconspirata de miscarea hartiilor in interiorul Autoritatii. Ocazia a fost oferita de greva de patru zile lucratoare, inceputa joia trecuta de catre sindicalistii de la IAR Ghimbav. Protestatarii din fata Prefecturii au cerut in repetate randuri AVAS-ului sa decida fie privatizarea societatii, fie intrarea ei in lichidare, in asa fel incat angajatilor sa li se asigure salarii compensatorii. Sub pretextul studierii celei mai viabile variante, AVAS face ceea ce se pricepe cel mai bine: trage de timp, incercand sa-si ascunda lipsa oricarei strategii.
Dar astea erau aspecte notorii. Noutatea consta in micul haos ce guverneaza activitatea AVAS, in care stanga nu stie ce face dreapta. Sindicalistii de la Constructii Aeronautice Ghimbav au primit la sfarsitul saptamanii trecute un comunicat din partea AVAS care ii soma sa inceteze miscarea de protest daca vor sa-si mai primeasca salariile restante. Un mic abuz, deoarece Autoritatea nu poate, in calitate de actionar, sa conditioneze plata salariilor celor 150 de angajati. Si totusi, a facut-o. Comunicatul a plecat de la Bucuresti si le-a parvenit celor de la CA Ghimbav, desi expedierea lui este negata de catre conducerea AVAS.
Dovada, totusi, ca institutia nu duce lipsa de strategii. Se pare ca are mai multe, nu stie pentru care sa opteze si, din preaplinul solutiilor, ii mai scapa cate una catre clienti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.