Majoritatea biscuitilor din comert sunt nocivi

Majoritatea biscuitilor din comert sunt nocivi

0 323

Biscuitii de tot felul (saltine, graham, matzo, melba toast, crispbread, rondeu cu aroma de unt, sarati etc.) nu sunt asa de sanatosi pentru inima. Ei variaza de la cei simpli la cei dulci.
Desi sunt putine acele sortimente ce se pot numi sanatoase, unele sunt destul de inofensive.
Majoritatea biscuitilor sunt preparati din faina rafinata si din grasimi partial hidrogenate. Au un continut bogat in carbohidrati, grasimi, mai ales in acizi grasi “trans” si sodiu.
Sunt si biscuiti care sunt recomandati de nutritionisti. Acestia sunt cei preparati din faina integrala cum ar fi cazul biscuitilor Graham, care contin faina integrala de grau. Crispbread sau painisoarele plate sunt adesea facute din secara sau alte cereale integrale. Insa, din pacate, marea majoritate a marcilor comerciale nu sunt indicate. Biscuitii si celelalte preparate din aluat sunt aproape intotdeauna facute cu uleiuri partial hidrogenate. Aceste grasimi modificate chimic sporesc nivelul de colesterol.
Fursecurile si batoanele (cu ciocolata, umplut cu crema, din unt de arahide, din faina de ovaz, cu zahar, turta dulce, negrese, de smochine etc.) nu sunt nici ele sanatoase. Unele fursecuri sunt sarace in grasimi, dar si cele asa declarate “sanatoase” prin reclama de catre producatori, cum ar fi cele din faina de ovaz sau unt de arahide nu contin multe substante hranitoare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.