Particula lui Dumnezeu si Ochiul Dracului

Particula lui Dumnezeu si Ochiul Dracului

0 314

Spaimele generate de vestea pornirii uriasului accelerator de particule de la granita dintre Franta si Elvetia s-au resimtit, cum era de asteptat, si in Romania. Experimentul prin care fizicieni europeni de marca incearca sa recreeze, la o suta de metri sub Muntii Alpi, primele clipe ulterioare Big Bang-ului, a alertat partidul catodic al lui Dan Voiculescu. Conservatorii lui Felix Motanul au iesit chiar sa protesteze in fata reprezentantei Comisiei Europene in Romania, ignorand faptul ca tocmai institutia cu pricina este principala finantatoare a giganticului proiect de recreare in laborator a „particulei lui Dumnezeu”, responsabila, in opinia oamenilor de stiinta, de masa Planetei.
Singulari si ridicoli in protestul lor flescait, conservatorii i-au mai dat putina vlaga dintr-o portavoce, in care si-au strigat teama de gaurile negre pe care experimentul risca sa le creeze, in timp ce accelereaza particule la o viteza foarte apropiata de cea a luminii.
Conservatorii au mai bifat astfel o actiune in dreptul pretinsei lor preocupari de partid pentru soarta planetei.
Demersul conservator este cu atat mai stupid si inutil cu cat experimentul din Alpi ar merita nu blamat, ci din plin copiat de catre organele de ancheta din Romania. Procurorii de toate apartenentele ar trebui sa treaca imediat la reconstituirea conditiilor de dupa Revolutia din 1989, cand cursa spre inavutire a unor baiesti destepti a accelerat aproape de viteza luminii. Stinse, ce-i drept, pentru ca intunericul a fost intotdeauna propice marilor afaceri din Romania, printre profitorii carora se numara turnatorul Voiculescu, care si-a trimis ieri aplaudacii la protest. Anchetarea celor care l-au prins atunci pe Dumnezeu de picior ar scoate la iveala si gaurile negre care au inghitit intre timp halci imense din avutia nationala.
E drept ca, la capatul anchetelor din Romania, se va vedea clar ca particula lui Dumnezeu este, de fapt, ochiul Dracului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.