Reabillitarea Aeroportului Iasi amanata cu cateva luni

Reabillitarea Aeroportului Iasi amanata cu cateva luni

0 227

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, sustine ca lucrarile pentru modernizarea pistei si aerogarii Aeroportului International din municipiul resedinta de judet vor fi amanate pentru cateva luni.
Simirad afirma ca a primit o adresa prin care era anuntat ca trebuie refacut studiul de fezabilitate, intrucat a expirat termenul de valabilitate al vechiului studiu, fapt care amana pentru cateva luni demararea lucrarilor de modernizare a aeroportului. Potrivit lui Simirad, Search Corporation, societatea care a facut studiul de fezabilitate in urma cu patru ani pentru suma de 1,8 milioane de euro, cere acum inca un milion de euro pentru reactualizare.
Mai mult, sustine Simirad, Consiliului Judetean ii revine sarcina reconstruirii tuturor cladirilor aflate pe terenurile din zona, precum Statia Meteorologica, Unitatea Militara, SRI, dar si obligatia de a plati despagubiri in valoare totala de peste 3.408.000 de lei proprietarilor care renunta la terenurile din zona in care ar trebui extinsa pista Aeroportului International.
„Situatia la Aeroport este destul de incurcata. Apar o multime de probleme care abia acum ies la iveala. Nu s-au facut schimburile de terenuri, nu s-a intabulat pamantul donat de municipalitate, nu s-au expertizat preturile pentru cladirile pe care urmeaza sa le demolam, nu s-a realizat inca schimbul a noua hectare de teren intre Statiunea de Cercetare si Productie pentru Cresterea Bovinelor Dancu si Aeroport. SRI, Armata si Agentia Nationala de Meteorologie si Hidrologie doresc sa le reconstruim cladirile amplasate pe un teren alaturat celui pe care il detinem in prezent, dar pe care intentionam sa lungim pista aeroportului”, a precizat presedintele CJ Iasi. Simirad afirma ca SRI solicita 320.000 de lei despagubiri, iar cei de de la firma Geprocon 832.000 de lei.
Presedintele CJ Iasi a precizat, in schimb, ca Guvernul va aloca 77 milioane de lei pentru acest proiect

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.