Maraton de film in Delta Dunarii

Maraton de film in Delta Dunarii

0 225

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, editia a V-a, are loc intre 11 si 17 august 2008, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.
Festivalul este unul competitiv, cu doua sectiuni: lungmetraj si scurtmetraj fictiune si animatie. Valoarea totala a premiilor este de 23.000 de USD. Trofeul Festivalului in valoare de 10.000 USD se acorda celui mai bun lungmetraj din competitie.
In 2007, Trofeul ANONIMUL a fost acordat filmului California Dreamin’ (Nesfarsit) in regia regretatului Cristian Nemescu. Juriul a fost prezidat de Marina Grasic, producatorul executiv al filmului CRASH – premiul OSCAR 2006 pentru cel mai bun film. California Dreamin’ a castigat si Premiul publicului.
Festivalul a inceput luni, 11 august si se va incheia duminica viitoare. Pentru marele trofeu Anonimul, la categoria lungmetraj, se vor intrece sapte filme, intre care si unul romanesc: „Boogie” in regia lui Radu Muntean. Acesta este singurul lungmetraj romanesc selectat in 2008 la Cannes, in sectiunea „Quinzaine des Realisateurs”.
La sectiunea „scurtmetraj”, vor concura 72 de filme, dintre care 20 romanesti. Printre acestea se numara „Stii tu” de Liviu Marghidan si „Interior. Scara de bloc” de Ciprian Alexandrescu.
Potrivit Antena 3.ro, editia din acest an a festivalului aduce si o sectiune paralela inedita, dedicata actorilor celebri care au ales sa se dedice regiei de film. Festivalul continua traditia pe care a inceput-o anul trecut, cu sectiunea „Eco Docs”, care reuneste filme ce trateaza teme ecologice. De asemenea va avea loc si premiera filmului-colaj „Un barbat urmareste o femeie”.
Invitat special al festivalului va fi regizorul polonez Krzysztof Zanussi, care va prezida juriul competitiei de lungmetraj. Filmele prezentate in cadrul evenimentului vor putea fi vizionate si de publicul bucurestean la inceputul lunii octombrie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.