Ciocolata HORA sau pseudociocolata

Ciocolata HORA sau pseudociocolata

0 226

Ciocolata amaruie Hora are in compozitie: “zahar, grasimi vegetale hidrogenate, pudra de cacao, emulgatori – lecitina din soia, (E 322), poliglicerol poliricinoleat (E 476), aroma – vanilina. Poate contine: urme de stafide, (GB)”.
De aici rezulta ca nu are nimic in comun cu ciocolata de calitate, produsul fiind un amestec de zahar si margarina, un fals care pune in pericol sanatatea consumatorului.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, descrie “tableta fina de cacao” ca facand parte din categoria produselor zaharoase cu un continut de pudra de cacao neprecizat cantitativ.
O ciocolata normala contine minimum 70% cacao, unt de cacao si in nici un caz nu contine inlocuitor, grasimi vegetale hidrogenate (margarina). Acestea sunt extrem de periculoase pentru sanatate, mai ales pentru functiile hepatice si pentru sistemul cardiovascular.
Desi nu beneficiaza de eticheta nutritionala, din compozitie rezulta ca produsul are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza) si de grasimi artificiale nocive.
Aroma folosita pentru produs este artificiala. De asemenea, in compozitie intra si un aditiv periculos, E 476 poliglicerol poliricinoleat. Pana acum acesta nu a fost evaluat suficient din punct de vedere toxicologic. Totusi, studiile care s-au efectuat pana in prezent au aratat ca impiedica buna functionare a ficatului si a rinichilor.
In consecinta, produsul nu este indicat copiilor, supraponderalilor, obezilor, femeilor insarcinate si care alapteaza. De asemenea, nu este recomandat nici suferinzilor de maladii hepato-renale sau celor cu boli cardiovasculare.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.