Westhill investitii imobiliare in Romania

Westhill investitii imobiliare in Romania

0 254

Westhill investitii imobiliare in Romania
Compania britanica Westhill Development va aloca, in urmatorii cinci ani, peste 500 de milioane de euro pentru realizarea de proiecte imobiliare in Romania, cuprinzand locuinte, centre comerciale si spatii de birouri.
„Am achizitionat deja sase hectare de teren in apropiere de Ploiesti si negociem alte preluari in zona pentru realizarea unui proiect rezidential si a unor spatii de birouri. De asemenea, ne uitam in zona de centru a tarii pentru terenuri in vederea constructiei a doua mall-uri”, a declarat, miercuri, directorul Westhill Romania, Andrei Stanculescu, intr-o conferinta de lansare a unui proiect de centru comercial in Ploiesti.
El a precizat ca, pentru proiectul rezidential si cel de birouri, investitiile se vor ridica la 100 milioane euro, urmand ca acestea sa fie realizate in parteneriat cu investitori locali. Pentru constructia celor doua mall-uri, bugetul companiei se ridica la 200-250 milioane euro.
Westhill a lansat, miercuri al doilea proiect de centru comercial din Romania, la Ploiesti, dupa unul care va fi construit la Targoviste. Proiectul din Ploiesti, denumit Zenith, va avea o suprafata inchiriabila de 58.000 metri patrati, construit pe un teren de zece hectare.
„Autoritatea de constructie a fost obtinuta, de asemenea am obtinut o finantare de 100 milioane euro si suntem in discutii pentru selectarea constructorului. Investitia pentru proiect va fi de 140 milioane euro”, a spus Stanculescu.
El a precizat ca pentru 49% din spatiile din cadrul proiectului au fost semnate deja contracte de intentie.
Suprafata mall-ului din Ploiesti ar putea fi extinsa cu inca 20.000 de metri patrati inchiriabili, investitia ridicandu-se la circa 30 milioane euro.
Strategia companiei, care dezvolta proiectul in parteneriat cu fondul de investitii Lewis Charles, este de a vinde proiectul dupa finalizare. „Valoarea de piata a proiectului in acest moment este de 300 milioane euro, la un randament de 7%. Poate ca in 2010-2011, dupa finalizare, il vom vinde”, a adaugat Stanculescu.
Mall-ul din Ploiesti va cuprinde o suprafata de 5.000 de metri patrati alocata unor magazine de mobila, 1.500 pentru un supermarket, galeria comerciala – peste 39.000 metri patrati, si, de asemenea, aproape 13.000 metri patrati pentru fast-food si petrecerea timpului liber. De asemenea, proiectul va avea 2.250 locuri de parcare. Inchirierea spatiilor este realizata de companiile King Sturge si Cushman Wakefield.
In aprilie, King Sturge a anuntat ca Westhill va investi circa 60 de milioane de euro pentru constructia unui centru comercial in Targoviste, cu o suprafata inchiriabila de circa 36.000 metri patrati.
Westhill Development a intrat pe piata romaneasca in 2006, cand a achizitionat terenurile pentru centrele comerciale din Ploiesti si Targoviste. Compania are investitii in Londra, Bucuresti si Sofia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.