Absolventii fara loc de munca se pot inscrie la AJOFM

Absolventii fara loc de munca se pot inscrie la AJOFM

0 222

Tinerii absolventi ai promotiei 2008 care nu au un loc de munca se pot inscrie pana pe data de 29 august in evidentele Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca brasov, pentru a primi indemnizatie de somaj, dar si pentru a fi inregistrati ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca si ajutati sa-si gaseasca o slujba.
Tinerii au la dispozitie doar 60 de zile, dupa absolvire, pentru aceasta inscriere, iar acest termen expira pe 29 august.
Inregistrarea absolventilor ca persoane in cautarea unui loc de munca se face la sediul AJOFM, din strada Lunga nr. 1 A si la toate punctele de lucru din localitatile Fagaras, Codlea, Rupea, Rasnov, Zarnesti si Sacele.
Pentru intocmirea dosarului, tinerii trebuie sa aiba la ei: cartea de identitate in copie si original, actul de studii sau adeverinta (copie si original), certificatul de nastere (copie si original), certificatul de casatorie, daca este cazul (copie si original), adeverinta medicala- cu specificatia „Apt pentru munca” sau cu eventuale restrictii medicale, adeverinta eliberata de administratia financiara din care sa rezulte venitul realizat (mai bine zis ca nu obtin venit) si dosar plic. Programul de depunere a dosarelor este de luni pana vineri, intre orele 8.30 si 16.30.
De mentionat este faptul ca indemnizatia de somaj pentru absolventi reprezinta 50 % din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data stabilirii dreptului si se acorda pe o perioada de 6 luni.

L.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.