Romania fara crize economice!

Romania fara crize economice!

0 200

Potrivit Standard & Poor’s, sansele aparitiei unei recesiuni economice in Romania au scazut de la 35-50% la 25-40%.
Un comunicat de presa al agentiei, dat publicitatii cu putin timp in urma, mentioneaza totodata ca riscul pentru sistemul bancar romanesc a fost imbunatatit si ridicat din categoria 8 in 7, pe seama cresterii solide si a profitabilitatii acestuia, la capatul mai multor ani de dezvoltare sanatoasa a economiei.
Scaderea riscului bancar se bazeaza si pe influxul masiv de investitii straine in sectorul bancar, care a dus la extinderea si diversificarea serviciilor. Standard & Poor’s clasifica sistemele bancare in zece categorii, unde 1 este cea mai puternica. In ciuda acestor imbunatatiri – noteaza agentia de evaluare – riscul bancar pentru Romania ramane mai ridicat decat in tari similare, precum Bulglaria, Croatia, Ungaria, Lituania sau Polonia, in special din cauza acumularii dezechilibrelor economice, a reactiilor determinate de tensiunile de pe pietele financiare internationale si a slabiciunilor cadrului juridic si sistemelor de supraveghere.
In privinta economiei, Standard & Poor’s noteaza ca dupa mai multi ani de crestere sanatoasa, aceasta da semne de supraincalzire, la care se adauga dezechilibrul balantei externe, cresterea inflatiei si slabiciunea monedei nationale. Sunt semnalate la capitolul „Imbunatatiri” influxul masiv de capital strain, cresterea consumului intern si aderarea Romaniei in 2007 la Uniunea Europeana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.