Valuri si poduri sub Traian

Valuri si poduri sub Traian

0 205

Un post de televiziune pune radacini Romaniei, ca s-o impiedice sa fie luata de apele pravalite asupra Maramuresului si Moldovei. Prin teledonul organizat de Realitatea TV, botezat „Romania prinde radacini”, sume uriase, altfel imposibil de adunat, sunt dirijate catre sinistratii din nordul tarii, ramasi fara case si fara agoniseala. Oameni miscati se suferinta semenilor trimit SMS-uri sau dau telefoane pentru ca apelurile lor sa se transforme in bani pentru napastuitii luati de ape.
Inainte sa vada prinzandu-se radacinile solidaritatii, Romania inundata a scos la suprafata tot soiul de ragalii. Pe unele le-a vazut chiar presedintele Basescu, descins in mai multe randuri in zonele calamitate. Daca s-a abtinut sa dea de pamant cu unul din factorii de raspundere locali, venit in costum la inundatii, seful statului n-a pregetat sa remarce ca unul dintre maharii veniti si el in inspectie este imbecil. Doua zile a sondat presa apele maloase pana a descoperit ca ministrul Internelor David era cel la care se referise Traian Basescu.
Prospectarea a continuat; asa a iesit la suprafata si mirosul de bautura pe care-l emanau mai multi sinistrati, depistati matoli de chiriasul Cotrocenilor in plina catastrofa. Nas fin, domne! Se vede treaba ca oroarea de apa chioara si preferinta pentru alt lichide il face pe Basescu de doua ori solidar cu cauza inundatilor.
Periplul pe apa al presedintelui si-a urmat apoi cursul pe Dunare. Si intr-o companie mult mai selecta. In mijlocul unui grup de investitori austrieci, la bordul unei ambarcatiuni de croaziera, Traian Basescu a spus bancul cu dacii, romanii si romii, pe care il stie de la Berlusconi. Semn ca cei doi au gasit la Roma si timp sa schimbe poante, nu doar sa se incontreze la conferinta de presa pe tema amprentarii.
Nu stiti bancul cu pricina? E cu romanii care ne-au cucerit la Tapae in 101-106 si pe care ii recucerim acum cu toate taberele de nomazi din Peninsula. Poanta e ca amandoua cuceririle – ar fi remarcat Berlusconi – s-au petrecut sub Traian.
Asemanarea merge chiar mai departe, ar spune sinistratii, desi la finalul bancului nu mai rade nimeni. Din Podul de la Drobeta Turnu-Severin si din cel de la Maracineni, amandoua construite sub Traian, n-au ramas decat picioarele.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.