Crime de Brasov – Madalina&Vasilica (II)

Crime de Brasov – Madalina&Vasilica (II)

0 237

Motto: „Aceste lucruri se pot intampla oriunde si oricand.”

Sa privim putin si spre cele doua victime: cine erau, ce faceau si, imbracandu-ne logic, cum existau, cu toate ca logica poate fi privita din multe unghiuri.
Raposata zarnesteanca, Vasilica Mihai, stia ca se joaca cu viata si ca aceasta partida de pocher este cu cutitul pe masa. La viata ei prin Italia cocheta cu pericolul prin insasi banii castigati cu ora. Meseria pe care a ales-o doare sufletul, in intimitatea lui. Si niciun detergent nu poate deduriza locul pasilor in stramtorile impuse de viata.
Presupunand ca femeia Vasilica a fost impinsa spre meserie – oricat de dureros este pentru parinti; sau poate au contribuit si ei datorita vremurilor si cerintelor actuale? – pentru aceasta ea nu trebuie sa fie condamnata de lupii moralisti. Respinsa fiind de societate datorita unor incomplete studii si a pauperitatii ivite din aceasta cauza, existand potential fizic si un anturaj propice, balta a inceput a se umple de pesti. Greseala a fost ca Vasilica a mai crezut in omenie tocmai cand nu trebuia.De-a lungul orelor petrecute pentru a castiga banul ea putea sa-si adune pronuntare spre discernamant.
Nu a facut-o cand a crezut ca a gasit clipe de repaos si multumire in multimea orelor de munca silnica.
Nu trebuie sa va mirati, damele de consumatie nu simt placeri in munca lor, dar sunt si ele oameni care doresc sa manance uneori dupa pofta.
De data aceasta Vasilica a nimerit peste un tip in criza financiara, cu gauri mari prin buget si cu dorinta de a le acoperi, in disperarea in care se cufundase. Si, din vorba in vorba, gatita a fost retezata.

La multi ani, fericire !
Sa ne uitam putin si la Mirela-Motruna.
Familie buna – cel putin teoretic – si cu oarece cheag prin functia babacului.
Fata poarta inteligenta cu ea, aceasta fiind insa doar piatra bruta, chiar daca fizicul prevede povesti. Tot tacamul se afla la cea mai fragila varsta. Este rabufnirea izvorului care inca nu stie incotro sa o ia si isi cauta calea, apa lovindu-se de ierburi si maluri dureros de tentante. La aceasta varsta o coarda sensibila a inlocuit copilaria. Si daca parintii nu stiu sa struneasca aceasta coarda, ea poate canta fals. Si astfel in metrii patrati ai locuintei incepe distonanta. La repezeala tineretii fata decide ca acel loc ii sta in gat si se pune pe cautat culcus sufletesc.
Poate nimeri bine sau poate nimeri rau, a doua varianta in asemenea cazuri fiind mai lesne si mai tentant de gasit. Iar prapastia intre parinti si personaj se adanceste tot mai mult. Nu voi intra in amanunte, fiecare asemenea caz – sunt al naibii de multe – avand nuanta sa binecunoscuta.
Dar uite ca inteligenta, dovedita si la scoala, nu a fost suficienta, fiind neinsotita de experienta, ci doar de spirit de fronda. Incercand sa-si pedepseasca parintii de care se simtea frustrata, le-a „umflat” banii aflati in cantitate industriala si a plecat sa vada cam ce se petrece prin lumea fara dadaceala parintilor. Si, ca multi pui de animal care-si parasesc vizuina prematur, Mirela a dat peste lupul cel rau si a fost mancata cu fulgi cu tot. Nu este nimic deosebit in intamplare si nu este singurul caz. Atata doar ca durerea apartine parintilor si barfa multimii aflatoare la intersectie. In urma ramane un mare semnal de alarma.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.