Salariu minim brut va creste in perioada 2008-2014

Salariu minim brut va creste in perioada 2008-2014

0 185

In sfarsit salariul minim brut pe economie va creste. Incet, dar sigur, pana in anul 2014, in tara noastra salariul nimin va fi aproape de cuantumul din tarile membre UE. Acest anunt a fost facut in urma semnarii acordului tiparit guvern-sindicate-patronate.
Referitor la acest acord, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat: ”As vrea, din punctul de vedere al guvernului, sa subliniez cateva din obiectivele pe care am reusit sa le atingem prin semnarea acestui acord. In primul rand, vreau sa subliniez faptul ca acest acord reprezinta o modalitate de abordare complexa a unei problematici mai largi, care tine de cresterea economica si de obiectivul guvernului pe care il conduc si l-a stabilit: crestere economica, creare de locuri de munca si venituri la un nivel care sa satisfaca pe cei care sunt angajati. Cu alte cuvinte, si Romania isi stabileste obiective care sunt concordante pe termen lung cu obiectivele tarilor Uniunii Europene: crestere economica, locuri de muncs, si nu oricum, ci bine platite.”
Desi noi mancam si astazi este foarte bine ca salariul minim brut va creste in perioada 2008-2014.
In loc de concluzie vom spune ca, daca anul 2008 nu ar fi fost unul electoral, anuntul ar fi aratat cu totul altfel: „salariul minim brut va creste in perioada 2010 – 2016.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.