Un weekend pe Valea Ariesului

Un weekend pe Valea Ariesului

0 217

Pentru ca este week-end si, inca, vara, ne-am gandit sa va facem cateva propuneri de drumetii si petrecut intr-un mod frumos timpul liber.

Zilele calduroase de vara sunt numai bune pentru hoinareala, plaja si stat la soare ore intregi, asa ca de ce nu ati alege una dintre pensiunile de la intrarea in Valea Ariesului? Nu departe de cascada Ciucas, Cheile Turzii sau Valea Dracului, au fost deschise acum un an doua pensiuni: Poarta Apusenilor si Vila Beatrice.

Poarta Apusenilor este o afacere de familie. Situata in comuna Moldovenesti, la 45 de kilometri de Cluj-Napoca, inspira oricarui client un aer ce ii aminteste de casa de la tara. Pensiunea dispune de 14 locuri de cazare, impartite in sase camere si un apartament, iar fiecare camera respecta o anumita tema de la culoarea peretilor si pana la decoratiuni. Proprietarii s-au decis sa le dea clientilor posibilitatea de a sta in camera zugravita in culoarea lor preferata ei – violet, albastru, galben, portocaliu, verde si rosu.

La aceste locuri de cazare se adauga cele trei casute rustice din spatele pensiunii si locul de campare pentru cei pasionati de noptile in cort.

La bucatarie, proprietarii s-au orientat in functie de cerintele clientilor: “Ne-am axat pe o mancare traditional romaneasca precum sarmalute, gulas, mamaliguta cu branza si traditionalele gratare si mititei”, a explicat Iuliana Crisan, proprietara “Portii Apusenilor”. Pentru cei care vor sa faca miscare, familia Crisan a instalat o piscina si organizeaza plimbari cu ATV-urile prin imprejurimi.

Vila Beatrice a pornit initial ca o casa de vacanta pentru familia Ionescu, dar lipsa unor pensiuni sau locuri unde oamenii ar putea petrece o noapte pe Valea Ariesului i-a determinat pe proprietari sa construiasca o pensiune.

“Este mai mult o pensiune de familie, unde lumea vine pentru relaxare si peisajele frumoase. Clientii aud de noi in principal din vorba in vorba si de cele mai multe ori cei care au venit odata se reintorc cu mai multi prieteni”, a explicat proprietarul pensiunii, Raul Ionescu.

O poza cu semnatura originala a lui George Enescu troneaza pe un pian care in 1837 se afla in vastele incaperi ale curtii regale, care a trecut in 1936 in proprietatea unui director de banca si a fost revandut noua ani mai tarziu unei familii de evrei.

Preturile la vila Poarta Apusenilor variaza intre 100 de lei pentru o camera dubla, la care se adauga 20 de lei pentru micul dejun, in functie de preferinte. Exista chiar si meniu de All Inclusive, care costa 200 de lei pe zi. Casutele rustice pot fi inchiriate cu 60 de lei pe noapte, la care se adauga mesele. Si cei care ajung la Vila Beatrice pot alege o noapte intr-una dintre cele sase cabanute aflate la liziera padurii, contra sumei de 50 de lei pe noapte. Camerele sunt insa cu 30 de lei mai scumpe.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.