Festivalul International de Circ de la Sibiu

Festivalul International de Circ de la Sibiu

0 140

Festivalul International de Circ Sibiu, aflat la cea de-a doua editie, se va desfasura in Piata Mica la sfarsitul acestei saptamani, intre 24 si 27 iulie.
Editia din acest an a festivalului – intitulata „The Art of Fire” – va aduce in centrul Sibiului artisti de circ, artisti ai focului si un concert HARA precum si surprize pentru cei mai mici dintre sibieni si nu numai.
Clovni, saltimbanci, dansatori si jongleri vor anima centrul Sibiului cu numere specifice lumii circului. Un numar de 45 de artisti vor invita publicul sa faca cunostinta cu aceasta arta, parcurgand centrul istoric al Sibiului si prezentand diverse demonstratii in ateliere de strada in cadrul carora publicul se poate implica activ.
Ultimele doua zile ale festivalului sunt rezervate focului.
In 26 si 27 iulie trupe din Statele Unite ale Americii (Primal Fire), Germania (ProjectPQ) si Romania (Sibiu, Cluj, Bucuresti, Timisoara si alte orase) vor fi prezente in cadrul festivalului cu spectacole individuale si vor lua parte la o parada a focului care va traversa zona centrala a orasului (str. Nicolae Balcescu – Piata Mica).
Celor mai mici spectatori le vor fi dedicate spatii de joaca, ateliere de animatie si vor putea asculta povesti cu zane si cavaleri. Tot pentru ei vor fi organizate spectacole de teatru de papusi si spectacole de jonglerie.
Ultima seara de festival se va incheia cu un concert HARA, care va avea loc in Piata Mica, cu incepere de la ora 21 si care va preceda un spectacol in premiera marca CRISPUS, cu incepere de la ora 22.
In paralel vor avea loc o serie de evenimente indoor. Localurile Habitus, Crispus Pub si In Vino Veritas vor gazdui expozitii foto, in Habitus urmand sa fie organizate si proiectii video. In aceleasi localuri, sponsorii acestui festival vor organiza concursuri cu premii.
Prima editie a acestui festival a avut loc in cadrul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, dovedindu-se a fi un succes. Organizatorii au dorit astfel sa continue acest eveniment si sa il transforme intr-o manifestare de traditie pentru Sibiu.
Evenimentul este organizat de Casa de Cultura a Municipiului Sibiu cu sprijinul Consiliului Local Sibiu si Ongt Cispus.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.