Ziua presei militare

Ziua presei militare

0 148

In fiecare an, la 23 iulie, Armata Romaniei sarbatoreste Ziua Presei Militare. Acum 149 de ani, la 23 iulie 1859, s-a infiintat prima publicatie militara din Romania, “Observatorul militar”. Prin traditie, in aceasta zi sunt omagiate generatiile de ziaristi in uniforma care si-au asumat, de-a lungul anului, misiunea de a fi vocea Ostirii.
In mesajul de felicitare adresat cu acest prilej, Georgeta Ionescu, secretar de stat in Ministerul Apararii, a subliniat ca “presa militara a contribuit decisiv la sensibilizarea populatiei cu privire la problemele apararii nationale, la indatoririle cetatenesti privind apararea si la noua modalitate de abordare a intereselor de securitate ale tarii, departe de hotarele ei”.
La randul sau, amiralul dr. Gheorghe Marin, seful Statului Major General, s-a adresat jurnalistilor militari, cei care „au fost mereu acolo unde constiinta profesionala si imperativele momentului au cerut-o, au tratat cu realism dificultatile care li s-au ivit in cale si au gasit acel echilibru care confera produselor lor doza maxima de credibilitate si forma cea mai agreabila cu putinta”.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.