Festival hippie la Breitenbach

Festival hippie la Breitenbach

0 157

La Breitenbach/Hessen, intr-un vechi ocol de cai, au coborat din micro si autobuze VW, in ritmul muzicii anilor ’60, desculti si cu acele clasice camasi din batic pe ei, circa 10.000 de tineri si batrani hippie, dar si numerosi curiosi, pentru a participa la festivalul ocazionat sub mottoul “40 de ani – 40 de melodii” de trecerea acestor ani de la aparitia miscarii hippie.
Locul, amenajat la cerintele sec. XXI, prezenta si preturile corespunzatoare, cum ar fi: “3 euro dusul, apa calda de la ora 7” sau “4 euro paste italiene pe saturate”, iar marmeleda cu paine se putea cumpara la doar 1 euro. In schimb la cafea pretul a fost: “Platiti cat doriti”.
La acest festival, si mic, si mare, si copil, tanar, adult sau batran, si-a gasit locul in cadrul taberei si activitatilor, acestea desfasurandu-se pasnic si fara incidente.
Singurul lucru criticat de cei mai tineri a fost muzica prea lent-romantica a anilor ’60 si ’70 oferita de organizatori, ei dorind melodiile “mai saltarete” ale vremurilor actuale.
In context se poate arata ca pregatirile pentru festivalul din 2009 au inceput deja, prin anunturi in acest sens si prin angajarea, de pe acum, a unor formatii de muzica pop.
Dupa cum se stie, miscarea Hippie a aparut ca semn de protest pasnic – deviza: flori in loc de arme – impotriva dementialeicurse a inarmarii din timpul razboiului rece.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.