Ti-e teama ca o sa ramai FATA BATRANA?

Ti-e teama ca o sa ramai FATA BATRANA?

0 375

„Ai grija sa nu ajungi fata batrana”, spune mama. „Nu e greu sa fii singura? Eu nu as rezista”, concluzioneaza o amica.
Sunt sigura ca ai auzit des astfel de fraze la adresa ta, mai ales, cand ai trecut printr-o perioada in care, pur si simplu, nu s-a legat sau nu ai avut chef de vreo relatie personala si intima cu altcineva.
Sociologii dau si un nume acestei atitudini a societatii fata de cei „single/singuri”: este vorba de singlism.
Singlismul este un fenomen social care presupune persecutarea persoanelor necasatorite sau fara o relatie stabila.
Daca esti singura, esti nefericita, stresata, arati rau… . Nu te vei transforma intr-o femeie frumoasa si stralucitoare decat atunci cand o „sa descalece” Fat-Frumos in viata ta.
Singlismul, pentru ca asa se numeste fenomenul social de „stigmatizare” a celibatarilor, nu a reusit sa fie invins nici macar de Epoca Vitezei cu toate salturile ei tehnologice.
Obsesiile pentru verighete, rochii de mireasa, iubirea perfecta si „familia de reclama” sunt inca ancorate in mentalitatea societatii moderne.
Casatoria rezolva probleme pe care celibatul nu le pune, dar este fals sa consideri ca oamenii singuri sunt scutiti de griji , nevoi, ori dificultati.
Daca este o persoana cu capul pe umeri care poate sa faca fata prejudiciilor impuse de ceilalti membri ai societatii, vei vedea ca ca te poti simti fericit/ fericita si fara un partener de viata stabil, motiv pentru care nu trebuie sa te simti vinovat/a in vreun fel sau altul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.