Alimentele Frankenstein vor hrani populatia in viitor

Alimentele Frankenstein vor hrani populatia in viitor

0 152

Populatia saraca consuma deja organismele modificate genetic din cauza preturilor mult scazute fata de cele ale produselor ecologice.
Se pare ca aceasta stare de fapt se va inrautati, dupa cum avertizeaza marii producatori de alimente care sustin ca omenirea nu mai poate fi hranita doar cu alimente naturale. Pretul acestora din urma s-a dublat in numai 18 luni, scriu jurnalistii de la Wall Street Journal.
Alimentele „Frankenstein” ii sperie deocamdata pe consumatori care inca ezita sa si le achizitioneze, astfel incat doar 58% dintre europeni sustin ca ar cumpara OMG.
Comisia Europeana spune ca OMG pot pune capat crizei alimentare mondiale, dar subliniaza ca utilizarea acestor culturi trebuie atent monitorizata si analizata.
”Pe masura ce se obisnuiesc cu noile tehnologii, consumatorii isi schimba atitudinea. Oamenii se uita in portofel, se uita la preturi, aud stiri despre criza alimentara. Incet, isi vor schimba parerea”, declara, optimist, purtatorul de cuvant al celui mai mare producator de seminte modificate genetic din lume.
Numai piata europeana poate aduce cultivatorilor de OMG aproape opt miliarde de dolari, dintr-o piata mondiala estimata la 33 de miliarde de dolari. In 2007, producatorii se seminte modificate genetic au rulat 6,9 miliarde de dolari.
In America, produsele modificate genetic sunt folosite deja de mai multa vreme. Pentru moment, Parlamentul European, insa, a stabilit reguli mai stricte pentru folosirea E-urilor si a acordat fonduri de 90 de milioane de euro pe an pentru fruncte si legume care sa fie distribuite, gratuit, in scolile din UE.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.