La romani TV alb-negru e la putere!

La romani TV alb-negru e la putere!

0 168

Romanii buni la informatica dar fara computer. Cinci la suta din gospodariile din Romania nu erau dotate cu televizoare color, anul trecut, si in 71 la suta nu exista un computer, potrivit Anchetei asupra calitatii vietii pentru anul 2007 (ACAV) realizata de Institutul National de Statistica (INS).
Conform cercetarii, 95 la suta dintre gospodariile din Romania erau dotate cu televizoare color, iar in 29 la suta exista un computer.
De asemenea, 93,7 la suta din totalul gospodariilor erau dotate cu aragazuri, iar 78,6 la suta cu frigidere, in timp ce un autoturism se gasea in 26,2 la suta dintre gospodarii, o combina frigorifica in 31,3 la suta dintre acestea, un aspirator de praf in 59,8 la suta, iar o masina de spalat in 68,9 la suta dintre gospodarii.
INS, citat de AGERPRES, releva faptul ca, in ultimul an, cresterile cele mai mari au fost constatate in ceea ce priveste achizitionarea combinelor frigorifice, computerelor, autoturismelor si cuptoarelor cu microunde, care se regaseau in 19,7 la suta dintre gospodarii.
Gospodariile de patroni au computere in proportie de 82,3 la suta si autoturisme in proportie de 78,2 la suta. In cazul gospodariilor de salariati, proportiile sunt de 51,6 la suta si, respectiv, 41,7 la suta. In ceea ce priveste gospodariile de agricultori, doar 10,4 la suta erau dotate cu un autoturism si doar 7,1 la suta aveau un computer.
Principalul motiv al lipsei din dotarea gospodariilor a celor mai necesare bunuri de folosinta indelungata il reprezinta lipsa resurselor financiare necesare achizitiei acestora.
Potrivit ACAV, unele gospodarii de salariati nu isi permit sa achizitioneze o combina frigorifica sau computer. In general, gospodariile de someri nu isi permit cumpararea unei masini de spalat rufe sau a unui aspirator.
In gospodariile de agricultori, cu exceptia aragazului si a televizorului color, toate celelalte bunuri sunt inaccesibile pentru majoritatea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.