Salariul minim negociat, 540 lei

Salariul minim negociat, 540 lei

0 139

In cursul zilei de miercuri, premeierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit la palatul Victoria cu reprezentantii confederatiilor sindicale si patronale. Cu acest prilej, primul ministru a propus majorarea salariului minim brut la 540 de lei incepand cu 1 octombrie 2008.
“Propunem sa aplicam o majorare a salariului minim pe economie la 540 lei, incepand din 1 octombrie 2008, urmand sa va propunem o crestere a salariului minim brut la 600 lei, de la 1 ianuarie 2009. Suntem deja la limita maxima a ceea ce putem propune”, a aratat seful Executivului.
Primul-ministru a afirmat ca majorarea salariului minim va fi operata numai de la 1 octombrie, intrucat cresterile tarifelor la gaze naturale si electricitate, care au intrat in vigoare de la 1 iulie, vor genera un puseu inflationist.
Guvernul va propune un set de masuri care sa stea la baza unui acord tripartit intre Guvern – patronate – sindicate – si care sa reglementeze pe termen mediu si lung, pana la orizontul anului 2014, cresterea salariului minim brut lunar si reducerea discrepantelor dintre veniturile mari si cele mai scazute.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.