Variatiuni la ouale lui Nastase

Variatiuni la ouale lui Nastase

0 164

Procurorii care ancheteaza cazul Zambaccian, blocat in Parlament de indolenta si empatia alesilor pentru necazurile fostului premier Adrian Nastase, culeg noi probe intr-un dosar cu toate aparentele de lucru facut de mantuiala. Anchetatorii au consemnat marturia patroanei bacaoance a unei firme care a acceptat, de frica, sa transporte in 2002 chinezariile pentru care fostul prim ministru a fost luat la puricat de catre DNA. Odata cu datele furnizate de duduia transportatoare, cazul termopanelor se diversifica si se nuanteaza la nivelul maruntisurilor chinezesti aduse din tara pagodelor. Containerele continand cumparaturile familiei Nastase, venite pe un traseu sinuos care a inclus cladiri ale Ambasadei Romaniei in China si, bineinteles, diverse puncte vamale, erau intesate, pare-se, cu marfa numai buna sa incropesti din ea un mare corp delict. Daca, pana acum, incompetenta procurorilor se oglindea doar in termopanele chinezesti ale lui Nastase, denuntul patroanei duce ancheta si mai in derizoriu. Printre obiectele pentru care ar putea fi legat Nastase se numara potrivit rechizitoriului DNA, aparate de taiat oua, peruci, strecuratori, aparate de curatat scame, clopotei, brazi de Craciun, pitici de gradina, perne, ciucuri de draperii. O colectie pe masura infantilismului anchetei.
Urmatoarea masura a anchetatorilor va fi, probabil, impartirea in doua clase a obiectelor denuntate: utile si inutile. O munca al naibii de anevoioasa. La prima vedere, aparatul de curatat scame face parte din a doua categorie. La cat de periat era zilnic costumul premierului cu fraze de genul „Sefu’, era sa aveti o scama!”, un aparat de curatat scame era ultimul lucru de care Nastase avea nevoie. Dar, mai stii! Poate ca i se aplecase omului de slugarnicia cotidiana a subalternilor si vroia sa se scamoseze acasa.
In schimb, aparatului de taiat oua nu i-ar putea contesta nimeni utilitatea. Cu siguranta era menit sa complice numaratoarea oualor, la care Nastase isi imbia adversarii politici. Si-o fi dat si omul seama ca, desi avea negresit doua perechi pe vremea aia, cineva tot ar fi izbutit sa-i tina evidenta. Asa ca si-o fi zis sa bage putina variatie prin feliere.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.