Pe Arges in gios/Se sofeaza fraudulos

Pe Arges in gios/Se sofeaza fraudulos

0 156

Gratie politistilor spagari de la inmatricularile argesene, expresia „Baaaaaa, parca ti-ai luat carnetu-n Arges!” are toate sansele sa descrie o neghiobie la volan, de genul din care se petrec zilnic in trafic. Sunteti, cu siguranta, mai prudenti cand va deplasati pe soselele patriei de cand scandalul carnetelor de conducere cumparate cu bani grei a fost dat in vileag de presa. Incidentul din Arges a afectat si activitatea omologilor brasoveni, care au fost nevoiti sa delege personal propriu in judetul spagarilor, ca sa ajute la sustinerea computerizata a examenelor de obtinere a carnetelor de conducere.
Alta este, insa, anomalia mare. In conditiile in care acuzatii de luare de mita sunt arestati pe buna dreptate, detinatorii de carnete contra cost conduc nestingheriti masini la volanul carora n-au ce sa caute. Justitia stramba si impotenta nu a gasit o cale de a le suspenda documentele traficate nici macar atunci cand s-a dovedit ca multi dintre comisesera intre timp accidente, dintre care unele soldate cu morti. Daca politistii sunt dupa gratii pentru ca sunt considerati periculosi, cu atat mai abitir ar fi trebuit aruncati acolo soferii ucigasi de Arges ori cei care n-au omorat inca, dar poseda permis pentru crima.
Tandaleala autoritatilor de a-i depista pe soferii fraudulosi si de a-i impiedica sa mai conduca risca sa devina lejer complicitate, dupa ce sute de dosare ale infractorilor au fost declarate disparute din arhivele argesene.
Colectia de curiozitati auto a Romaniei s-a imbogatit insa recent cu date noi, care tind sa surclaseze cazul permiselor cumparate. Din pricina schimbarilor repetate ale regulamentelor privind documentele conducatorilor auto, orbii si surzii au liber la condus, asa cum a titrat un cotidian central. Suferinzii de handicapuri vizuale sau auditive nu mai sunt obligati sa treaca examene medicale inainte de a-si reinnoi permisele.
Pocinogul nu pare insa asa mare, daca e sa dam crezare ingrijorarii oculistilor; acestia considera ca mai bine de jumatate din numarul soferilor aflati in prezent pe strazi ar da chix daca ar trebui sa sustina testul oftalmologic.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.