Inca doua accidente in Bucegi

Inca doua accidente in Bucegi

0 160

Doi tineri, un baiat si o fata, s-au avantat spre culmile Bucegilor prin locuri greu de strabatut chiar si de catre cei experimentati si buni prieteni ai muntelui, pe deasupra ei nefiind echipati corespunzator pentru un asemenea traseu.
Este vorba de Coasta Bucsoiului, unde tinerii au alunecat pe zapada si s-au tot dus circa 100 de metri intr-o vagauna, suferind numeroase contuzii la cap si in celelalte zone care au intrat in contact dur cu stancile. Pe deasupra, baiatul si-a fracturat un picior, comunicatul Salvamont neprecizand care.
Tinerii doreau sa ajunga in Busteni.
Salvamontistii, 16 la numar si pornind actiunea de salvare pe la ora 1,00, ajunsesera, din fericire, ieri dimineata la cei doi tineri, dandu-le primele ingrijiri si remontandu-le starea psihica, ajunsa aproape de zero.
Salvarea tinerilor a intampinat dificultati la scoaterea lor din vagauna, mai ales tinand cont de starea tanarului cu piciorul rupt, dar actiunea a fost dusa in cele din urma la bun sfarsit.Tinerii au fost transportati cu elicopterul la Targu Mures pentru ingrijirile necesare la clinica de specialitate.
Tot ieri, in cursul diminetii, o femeie de circa 30 de ani, imbracata in haine de strada,a alunecat de langa sotul ei, de pe cararea pe care se aflau in trecere, cazand intr-o rapa de 70 metri si murind pe loc. Trupul ei a fost coborat la poalele muntelui, dar fara viata, din pacate.
In context trebuie aratat faptul ca la statiile telecabinelor de la poalele Bucegilor cozile erau ieri enorme, cu asteptari de 2-3 ore, amatorii de privelistea magnifica oferita de vremea frumoasa si de inaltimi fiind mult mai numerosi fata de capacitatea de transport a cabinelor.
Din pacate s-a putut observa din nou la multi asemenea amatori echipamentul “de oras” cu care ei, chiar daca se deplasau cu telefericul, doreau sa cucereasca inaltimi de 2.000 de metri. Caci unii dintre acesti inconstienti nu se multumesc sa admire peisajul oferit de munte din preajma cabanei si punctului terminus de sus a telefericului, ci incep sa misune incolo si incoace in acel echipament derizoriu pentru asemenea inaltimi.
Oare cand isi vor baga mintile in cap acesti inconstienti, majoritatea covarsitoare veniti din zone de campie sau din Bucuresti, sa nu mai incerce asemenea glume, neagreate de munte?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.