Fara martori la moartea domnului Lazarescu

Fara martori la moartea domnului Lazarescu

0 173

In urma cu ceva vreme, niste cheflii erau surprinsi de camerele de filmat ale ziaristilor in timp ce petreceau intr-o ambulanta. Soferul autovehiculului care de regula salveaza vieti n-a gasit nimic mai bun de facut decat sa-i plimbe pe petrecareti. Incidentul se cerea rezolvat cum se cuvine, asa ca ministrul Sanatatii n-a stat deloc pe ganduri atunci cand a dispus ca pana si apartinatorilor unui bolnavi sa le fie cu desavarsire interzis accesul in ambulanta.
De vina pentru decizia pripita si stupida a ministrului Nicolaescu pot si situatiile numeroase in care ambulantierii veniti de urgenta sa salveze un bolnav sau un ranit prin satele de tigani au fost mai ocupati in timpul cursei spre spital sa se lupte rubedeniile cu chef de cearta in loc sa acorde victimei primul ajutor. Oricare ar fi motivele ordinului, bolnavii nu mai au voie de-acum sa fie insotiti de apartinatori in drumul catre unitatea spitaliceasca.
Dispozitia va genera situatii critice. Cum sunt cele in care bolnavul trebuie transportat chiar si intr-un alt judet, unde familia nu va putea ajunge in timp util daca nu dispune de masina personala. Exista cazuri in care pacientul poate deceda in ambulanta si atunci trebuie dus la cel mai apropiat spital. Apartinatorii nu vor afla acest lucru decat atunci cand vor ajunge la destinatia initiala, unde vor constata ca nu dau de victima. Singurii acceptati in ambulanta sunt parintii sau rudele unui pacient minor.
Primii are se vor bucura de noua masura sunt asistentele si medicii de teapa celor care au abandonat un bolnav pe trotuar, cu tot cu targa. Si, eventual, ministrul Sanatatii, caruia i s-o fi parut ca au fost oricum prea multi martori la moartea domnului Lazarescu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.