111 milioane eurosustinere financiara din partea Elvetiei

111 milioane eurosustinere financiara din partea Elvetiei

0 142

Romania ar putea primi sustinere financiara din partea Elvetiei de 111 milioane euro. Elvetia a semnat cu Uniunea Europeana, o declaratie de intentie in favoarea sustinerii celor doua noi state membre ale blocului comunitar, Romania si Bulgaria, informeaza site-ul Administratiei Federale elvetiene.
Documentul fixeaxa la 257 de milioane de franci (158 de milioane de euro) contributia pentru aceste doua state. Declaratia de intentie, sub forma unei anexe la Memorandumul de intelegere existent, va intra in vigoare in cazul in care contributia va fi aprobata de catre Parlementul federal.
Bulgaria ar trebui sa primeasca in jur de 30 la suta din aceasta contributie (47 de milioane de euro), iar Romania 70 la suta (circa 111 milioane de euro).
Declaratia de intentia are forma juridica a unei anexe la Memorandumul de intelegere, document care defineste modalitatile contributiei elvetiene in cazul celor zece state care au aderat la UE in 2004. Prevederile generale continute in acest document vor fi, prin urmare, valabile in aceeasi masura pentru contributia destinata Bulgariei si Romaniei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.