Marele corupt

Marele corupt

0 143

La Lipova de Timis a mai fost gabjit un mare corupt, ghearele nemiloase, dar drepte, ale legii inhatandu-l.
Este vorba despre un medic de familie, nemultumit de retributie, si care a socotit sa nu-si piarda timpul in strada pentru revendicari salariale, ci sa umble cu metode pasnice in scopul completarii veniturilor.
Astfel, cum prindea pe careva ca umbla dupa concediu medical ca sa chiuleasca de la munca,acest medic il si taxa, suma invartindu-se in zona 50 lei.
Din pacate pentru amatorii de asemenea concedii medicale arondati respectivului, o pacienta l-a dat in gat iar politia i-a organizat un flagrant. Asupra lui, in momentul perchezitiei – cam la o ora si jumatate de la deschiderea cabinetului – s-au gasit circa 600 lei, printre care si bancnota de 50, insemnata cu smac fosforescent.
Ce nu i-o fi ajuns pacientei care l-a aranjat nu si se spune. Se aminteste doar ca doctorul poate sta ani buni dupa gratii pentru luare de mita.
Apropouri se bat si vizavi de cei 600 lei gasiti asupra lui. Da’ ce, nu mai are voie omul sa umble cu bani la el ca sa-si cumpere bombone, vorba becaliana?
Nu vreau sa afirm ca este normal sa-ti jumuli, in calitate de medic, pacientii, mai ales la caz de cerere nefondata a concediului medical, nici daca esti nemultumit de salariul (relativ) mic. Si este bine sa se termine cu obiceiul spagii in contraserviciu.
Dar m-a deranjat tevatura facuta in jurul acestui caz si in altele asemenea.
In acest timp, cei cu foarte mare dare de mana, cu conturi grase in banca si eventual si functii, dar cu afaceri extrem de dubioase – mafioti indigeni, oameni de afaceri, oameni din conduceri locale sau centrale – cum sunt saltati putin si dusi sa faca nani prin beciuri de politie sau procuraturi, asta ca sa fie la indemana cand cu datul “extemporalelor”, cum da boala peste ei. Si nu fleacuri acute, ci ditamai boli cronice grave, care cer timp sa prinda cuib prin organism, si care necesita urgenta spitalizare, daca se poate chiar prin strainataturi mai caldute pentru siguranta respectivului.
Pe acestia cine ii ia la refec, pe ei si pe cei care iau de la ei? Sau sumele vehiculate sunt prea mari si cuprinzand tot ce misca temeinic, nu superficial, din urechi in tara asta?
Iar noi trebuie sa inghitim galustile. Si le tot inghitim, fierbinti, intregi sau ciopartite de limbi ascutite, dupa cum ne duce capul, dar rar renuntam la obicei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.