Viata de animal

Viata de animal

0 165

Conform ultimelor dispozitii si a caniculei, urmeaza ca in vara aceasta animalele – domestice si de povara – sa fie tratate omeneste
Astfel, intre orele 11 – 19, nu prea mai ai voie sa te atingi de ele decat ca sa le mangai duios si sa le alini suferinta cauzata de vipie.
Intre aceste ore nu ai voie sa le transporti: pe jos (probabil pe cele patru picioare), auto, naval si aerian, ci trebuie sa le oferi umbra cat mai deasa, sa le asiguri apa potabila cat sa-ncapa – din pacate nu se precizeaza de care: de la cismea, de parau curgator sau de izvor cristalin – trebuie sa le uzi periodic si trebuie sa le asiguri hrana in cantitati invers proportionate cu caldura, deci o gustare lejera. Ma mir ca nu se cere sa le oferi si un “five o’clock tea”!
De munca nici nu poate fi vorba in acest interval, urmand sa-ti desfasori necazurile care necesita si prezenta animalelor doar pe-nserat, la lumina de luceferi si felinare.
Si iar ma mir cum de nu s-au gandit ca, in acest interval, sa le iei in spinare si sa le plimbi prin parc sau pe la poala de paduri, cu adieri de vant prin frunze odihnitor fosnitoare.
Glumesc eu, glumesc, dar treaba este cat se poate de serioasa, contravenientii urmand sa suporte amenzi usturatoare.
Pe cand vom avea si noi, oamenii de povara, parte de un asemenea tratament?

Dan Bota.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.