Cine n-are pensionari, sa-si angajeze!

Cine n-are pensionari, sa-si angajeze!

0 150

Pensionarii – varstnicii in general – trec drept persoane echilibrate, intelepte si in orice caz mult mai cumpatate decat semenii lor mai tineri. Nu la fel par sa stea lucrurile in cazul pensionarilor brasoveni. Sunt deja trei zile de cand conducerea Casei Judetene de Pensii Brasov a dezvaluit evidentele lejer scandaloase ale incasatorilor simultan de pensii si salarii. La Brasov, nu mai putin de 300 de persoane figurand in evidentele Casei, carora postasul le duce regulat pensia, apar in scriptele fiscale drept angajati, care incaseaza si salarii in urma prestatiei la diverse firme. Vinovatii vor primi amenzi usturatoare pentru frauda lor si vor fi nevoiti sa returneze sumele pe care le-au bagat ilegal in buzunar.
Ca si cand mica infractiune fiscala comisa de varstnicii brasoveni nu ar fi fost de ajuns, ziua de ieri a adus noi puncte negre in dreptul pensionarilor orasului. Sapte sute dintre ei s-au trezit cu popriri de o treime sau chiar jumatate din pensie. Masura a fost instituita de catre executori judecatoresti, dupa analizarea fiecarui caz in parte din cele semnalate de catre reprezentantii mai multor banci brasovene. Se pare ca cei 700 sute au accesat credite pentru achizitionarea de electrocasnice, in general, dar au uitat sa mai plateasca ratele. O situatie deosebita se inregistreaza in cazul unui varstnic brasovean care a contractat credite ce insumeaza consistenta suma de 70.000 de lei, in conditiile in care batranul incaseaza o pensie lunara de ceva mai mult de sase sute de lei.
Asta daca nu cumva se numara printre pensionarii intreprizi deconspirati deunazi drept beneficiari abuzivi de pensii si salarii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.