Filme romanesti la Festivalul International de Film de la Ierusalim

Filme romanesti la Festivalul International de Film de la Ierusalim

0 130

Cinematografia romaneasca va avea dedicata o sectiune speciala in cadrul Festivalul International de Film de la Ierusalim care se va desfasura in perioada 10 -19 iulie. Organizatorii au ales filmele „Megatron” de Marian Crisan, „O zi buna de plaja” de Bogdan Mustata si „Boogie” de Radu Muntean, si patru scurtmetraje, „La drumul mare” de Gabriel Sarbu, „Lectia de box” de Alexandru Mavrodineanu, „Valuri” de Adrian Sitaru si „Lampa cu caciul?” de Radu Jude, sa reprezinte tara noastra in cadrul sectiunii „Romanian Cinema: The Next Generation”.
Proiectia filmelor va avea loc pe 15 iulie si va fi urmata de o masa rotunda pe tema „Noul val al cinematografiei romanesti: Generatia urmatoare – directii si perspective”. Discutiile, la care vor participa regizorii Gabriel Sarbu si Alexandru Mavrodineanu, criticii Cristina Corciovescu si Alex Leo Serban si producatorul Anca Puiu, vor fi moderate de criticul de film Dan Fainaru. In deschiderea evenimentului va vorbi si directorul Institutului Cultural Roman din Tel Aviv, Madeea Axinciuc.
Aflat la cea de-a 25-a editie, Festivalul International de Film de la Ierusalim cuprinde diferite manifestari speciale, precum o sectiune cu filme care au rulat in Festivalul International de Film de la Sarajevo si un eveniment dedicat lui John malkovich. Astfel, la festival va rula filmul „In mintea lui John Malkovich” (Spike Jonze, 1999) si o panorama a celor mai bune filme de animatie din Europa.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.