Traficul bolnavilor prin UE

Traficul bolnavilor prin UE

0 152

La Bruxelles s-au elaborat proiecte de lege care sa elimine discriminarile bolnavilor care vor sa se sonsulte si sa se trateze in alta tara decat cea de origine, oferind mai multa protectie bolnavilor, mai ales a handicapatilor si a varstnicilor..
Acesta ar fi nucleul unui “pact social” prezentat de Comisia Europeana. Conform proiectului, pacientii/bolnavii se vor putea trata si in strainatate, costurile fiind suportate de casele de asigurari de sanatate ale tarilor ale caror cetateni sunt pacientii/bolnavii.
Pentru a fi pus in practica, proiectul acesta trebuie sa devina mai intai lege, prin adoptarea sa de Parlamentul European si, nu in ultimul rand, de fiecare dintre tarile membre ale Uniunii Europene in parte.
Chiar daca suna frumos, acest proiect nu prea este agreat de guvernele unor tari membre ale UE, care vad prin punerea in practica o crestere a birocratiei si a costurilor.
Totodata se prevede facilizarea accesului handicapatilor locomotori si a nevazatorilor in toate magazinele si locatiile prestatoare de diferite servicii prin inscriptionarea preturilor si a altor elemente importante si in alfabetul Braille, ramanand insa de vazut reactia celor vizati.
Se mai are in vedere si largirea sferei de drepturi a comitetelor de intreprinderi. Prin aceasta Comisia Europeana doreste sa evite pe viitor conflicte gen Nokia, pentru ca, de pilda, reprezentantii angajatilor sa afle din timp asemenea stramutari de filiale sau chiar intreprinderi intregi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.