Uite autostrada! Nu e autostrada! Ba e!

Uite autostrada! Nu e autostrada! Ba e!

0 148

Se pare ca alesii nostri se joaca cu miile, daca nu milioanele, de persoane care raman blocate in fiecare week-end pe DN1. Dupa ce 4 ani au promis ca vor face o autostrada, au urmat alti patru de discutii, pentru ca acum sa aflam ca proiectul privind realizarea autostrazii s-a deblocat. Probabil ca deblocarea va dura si ea patru ani si suntem in grafic.
O veste buna ar fi faptul ca la Cristian si Rasnov s-au lansat procedurile de expropriere a loturilor ce vor fi ocupate de tronsonul Brasov-Comarnic. In cele doua localitati au fost identificati 179 de proprietari care vor fi afectati de investitie si care au fost invitati la negocieri de avocatii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNA DNR). O problema ar fi faptul ca oamenii nu sunt multumiti de pretul pe care l-ar putea primi pentru loturile in cauza, considerand ca este cu mult sub pretul pietei, dar, pe de alta parte, nu vor sa inceapa procese interminabile cu autoritatile, pe care risca sa le piarda.
Bineinteles ca in prezent nu se stie cine va efectua lucrarile la acest tronson de autostrada, fiind in analiza 12 oferte, decizia urmand a fi luata pe 1 septembrie. Valoarea proiectului, care vizeaza un traseu cu o lungime de 58 km, este estimata de CNADNR la 995 milioane de euro. Tronsonul Comarnic-Brasov va fi impartit in doua segmente, Comarnic-Predeal, de 36,2 km, si Predeal-Brasov, de 21,8 km, iar durata de proiectare si executie va fi de ….. ati ghicit, 4 ani!

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.